Dansk Kopiark og PDF Hent alt som PDF Aktiviteter i forløbet 1 Praksisfortælling: Smag i kunsten: Elever gør skagensmalernes værker levende 2 Praksisfortælling: Citronmåne, popcorn og duften af nelliker - smag som afsæt for skriveprocesser 3 Praksisfortælling: Dansktime ved et smukt dækket bord: Til booktasting på skolebiblioteket 4 Praksisfortælling: Sprødt, sødt og boblende: Smagen af nytår ifølge 5.D 5 Praksisfortælling: Juleudfordringen: kan læreren få æbleskiven rund, pølsen stoppet og klejnen kogt tilpas? 6 Praksisfortælling: Smagserindringer fra 5.D: Den himmelske smag af jul 7 Inspiration: Elever arbejder med kulturel og kontekstbestemt smag 8 Artikel: Smag som afsæt for skriveprocesser Vertikale faneblade Aktivitet Velkommen indenfor på biblioteket til en dansktime, der lader eleverne være restaurantgæster, læsere og anmeldere. Artikel1 Den røde løber er rullet ud Den røde løber er rullet ud. Bordene er dækket med rødternede duge, tallerkner, krus, bestik og menukort. Udsprungne påskeliljer laver trutmund i vaserne. Bagved danner bogreolerne stilfærdigt en hyggelig ramme om den indbydende scene. Der er dækket op til "book tasting" Nu kommer gæsterne: Eleverne fra 4. årgang på Brøndbyøster Skole er inviteret på "booktasting" af deres skolebibliotekarer. Tjenere tager imod og sørger for at seate eleverne i små grupper ved bordene. Menukort Menukortet byder velkommen til book-tasting, og når eleverne folder kortet ud, åbenbarer opgaven sig. Ligesom restaurantgæster ved en tastingmenu får eleverne tre litterære "smagsprøver": Tre forskellige bøger præsenteret som en forret, en hovedret og en dessert. Forret, hovedret og dessert Materiale til dansk med smag Smag for Livets gratis app til lærere, Fag med Smag, har flere forskellige undervisningsforløb til dansk, f.eks. Smag på genren - til udskolingen Et potpourri af skriveøvelser - til mellemtrinet De svære fonemer - til indskolingen Eleverne læser de tre første sider i hver bog og udfylder så menukortet med bogens titel, genre og deres vurdering af, hvad der virker spændende ved bogen. Til slut giver eleverne en anmeldelse af hver bog-smagsprøve, som kan tildeles 0 til 5 tallerkner. Fotos af lærer og smagsambassadør Anne Bech, Brøndbyøster Skole.