Madkundskab Kopiark og PDF Hent alt som PDF Indhold med samme tema Jul (12) Aktiviteter i forløbet 1 Praksisfortælling: Smag i kunsten: Elever gør skagensmalernes værker levende 2 Praksisfortælling: Citronmåne, popcorn og duften af nelliker - smag som afsæt for skriveprocesser 3 Praksisfortælling: Dansktime ved et smukt dækket bord: Til booktasting på skolebiblioteket 4 Praksisfortælling: Sprødt, sødt og boblende: Smagen af nytår ifølge 5.D 5 Praksisfortælling: Juleudfordringen: kan læreren få æbleskiven rund, pølsen stoppet og klejnen kogt tilpas? 6 Praksisfortælling: Smagserindringer fra 5.D: Den himmelske smag af jul 7 Inspiration: Elever arbejder med kulturel og kontekstbestemt smag 8 Artikel: Smag som afsæt for skriveprocesser Forfattere: Cathrine Terkelsen, Eva Rymann Vertikale faneblade Aktivitet Smagen af jul er smagen af det gode håndværk - også de teknikker, som man måske sjældent bruger. Madkundskabsholdet af lærerstuderende satte ambitionerne højt ved årets juleafslutning. Artikel1Find hele undervisningsforløbet "Smagen af Jul" her. Temaet var smagen af jul, og opgaven for de studerende gik ud på at tilberede og præsentere retter, der repræsenterer julens smage. Alle kastede sig over udfordringen, der bl.a. også indebar, at de skulle prøve kræfter med en ret, de ikke havde prøvet at lave før. Der blev bl.a. lavet æbleskiver, andesteg, medister, langtidsstegt ribbensteg, hjemmelavet marcipan og fyldte chokolader. Der blev kogt klejner i fedt og paneret fiskefileter til fish'n'chips. De studerende erkendte bl.a. hvor meget håndværk, der er forbundet med at fremstille julens mange retter. F.eks. at temperere chokolade til den rette temperatur, at bage æbleskiver og få dem pænt runde, at fremstille pølser, at lave flødekarameller og at bage tarteletskaller. Se billeder fra dagen herunder: Æbleskiverne vendes på panden Så er andestegen næsten klar Drengene panerer fiskefileter Fiskefileter Medisterpølsen steges Julesmåkager Klejner med flormelis Tarteletskallerne er bagt Et overdådigt julebord Så er der serveret!