Gå til hovedindhold

Du er her

Materiale om madkultur fra Smagens Dag 2018

Tværfaglig
Forfattere:  Eva Rymann
Info: 

Smagens Dag 2018 havde temaet "Smag på madkultur". Du kan stadig hente de gratis læremidler fra Smagens Dag 2018 til brug i din undervisning.

Det gratis læremiddel består af et elevmateriale med seks workshops for 4.-7. klasse og en grundig lærerinfo med baggrundsviden og didaktiske overvejelser.

De seks workshops kan bruges i sammenhæng, eller man kan plukke én eller to ud til 2-3 lektioner. 

Til materialet hører også en plakat med Madkulturhjulet samt to plakater fra Smag for Livet om hhv. umami og tungens smagsreceptorer.

Smagens Dag stammer fra Frankrig, hvor en række kokke gik sammen om et initiativ, der skulle give skoleelever viden om de gode franske råvarer. Initiativet blev hentet til Danmark i 1992 af kokkene Claus Meyer og Jan Friis-Mikkelsen samt lærerne Helle Brønnum Carlsen og Irene Eckermann. Den danske version af Smagens Dag sætter fokus på at lære eleverne at smage. Målet er, at de tænker over, hvad de vælger at spise og hvorfor.

Vertikale faneblade