Madkundskab Kopiark og PDF Hent alt som PDF Indhold med samme tema Bagning (14) Aktiviteter i forløbet 1 Brownies med valnød 2 Chokoladetrøffel med rosmarin 3 Fastelavnsboller 4 Fransk kirsebærtærte 5 Fynsk brunsviger 6 Kanel-is med surdej - helt uden kanel 7 Skumfiduser med kamille 8 Boller til kakao 9 Jordbær- og rabarbersyltetøj 10 Lime-avocadokage med sukkertang Forfattere: Rikke Højer Nielsen Vertikale faneblade Aktivitet Opskrift på lime-avocadokage med sukkertang fra Smag for Livets event Taste - No Waste Opskrift1Opskriften er fra Pixibogen ”SMAG for FREMTIDEN – naturens spisekammer Passer til springform á ca. 20 cm i diameter, ca. 8 pers. Ingredienser Kage 3 æg 240 g sukker 1 1/2 tsk. vaniljesukker 1 dl smagsneutral olie 1 lille avocado eller halvdelen af en stor 1 dl mælk 370 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 5 g pulveriseret sukkertang 4 stk. lime, økologisk Glasur 1 stk lime, økologisk Flormelis Evt. lidt grøn frugtfarve Fremgangsmåde Find alle de ting du skal bruge. Start med at rive de fire lime og pres saften, så det er klart til at komme i. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det med en elpisker, til det er hvidt og skummende. Flæk avocadoen, skrab avocadokødet ud og mos det med en gaffel. Avocadomosen piskes i æggemassen sammen med olie Rør mælken i dejen. Mel og bagepulver blandes, sigtes og vendes i massen. Til sidst tilsættes tang, limesaft og limeskal. Kommes i en smurt springform og bages ca. 30 min ved 175 grader. Stik i kagen med en kniv og hvis der ikke hænger dej fast, er kagen færdig. Glasur Flormelis blandes med lidt limesaft, skal og evt. grøn frugtfarve til glasuren har passende farve og konsistens. Smøres på den afkølede kage.