Kemi1. g2. g3. g Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Aktiviteter i forløbet 1 Introducerende fællesmodul 2 Introduktion til aromastoffer og estere 3 Øvelse: Syntese af estere 4 Opsamling på aromastoffer og farvestoffer i frugt og grøntsager 5 Analyse af farvestoffer i fødevarer 6 Øvelse: Analyse af betanin i rødbede 7 Øvelse: Chlorofylindholdet i spinat 8 Formidling og posters 9 Konvivialitet, fællesmåltid og gruppefremlæggelser Forfattere: Lone Berg | Redaktør: Thomas Brahe Vertikale faneblade Aktivitet Analyser af, hvilke farvestoffer frugt og grønt indeholder. Eleverne arbejder gruppevis i laboratorium og skal regne på koncentrationen af betanin til standardkurven. I dette modul analyseres betaninindholdet i rødbede, men det kunne også være farvestoffer i brombær og hindbær vs. rødbede og æbler. Aktivitet1Efter feedback på øvelsesvejledningerne til chlorofylindholdet i spinat skal disse efterjusteres. 2Grupperne er 45 min. i laboratoriet og arbejder i 45 min. med at udregne på koncentrationen af betanin til standardkurven. Download øvelsesvejledningen her. Lærervejledning: Download lærervejledningen her. 3Eksempel på absorbansspektrum for betanin udvundet fra rødbeder. ForberedelseForberedelseFor eleverne gælder: Øvelsesvejledningen til ”Chlorofylindholdet i spinat” skal være færdig til aflevering til modulet. Læs vejledningen til øvelsen ”Betaninindholdet i rødbeder”.