Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

To ud af tre: Smagen er det vigtigste ved aftensmaden

Søger...

Nyhed Et stort flertal af danskerne lægger mest vægt på smagen, når de spiser aftensmad. Det viser en undersøgelse lavet for Smag & Lær i anledning af Folkemødet 2015.

Trods sundheds-, kost- og måltidsråd og en generel madtrend med stort fokus på proteinindholdet i det, vi spiser, er smagen det væsentligste, når danskerne spiser aftensmad.

To tredjedele af de 1327 danskere, som Danmarks Statistik har spurgt i dagene 10. - 12. juni 2015, mener, at smagen har højeste prioritet.

I undersøgelsen blev de 1327 repræsentativt udvalgte danskere bedt om at forholde sig til udsagnet "Det vigtigste ved aftensmaden er, at den smager godt". Hertil svarede tre ud af ti, at de var "helt enige" i udsagnet, og knap fire ud af ti procent erklærede sig "enige".

Godt hver tiende af de adspurgte var uenige eller helt uenige i, at smagen er det vigtigste for aftensmaden.

Undersøgelsen er lavet for projektkollektivet Smag & Lær i anledning af Folkemødet på Bornholm. Smag & Lær udgøres af syv danske projekter med fokus på børn, mad og læring, der alle støttes af Nordea-fonden.

Fakta om undersøgelsen:

DST Survey, Danmarks Statistiks indsamlingskontor, har indsamlet svarene via web og telefon, den 2. juni og den 10.-12. juni.

Panelet til besvarelserne er rekrutteret fra seks repræsentative undersøgelser i april, maj og juni. 2.000 har sagt ja til at blive kontaktet. Svarene er indsamlet på 24 timer og vægtes for uddannelse, indkomst, køn, alder og geografi.

Se hele undersøgelsen via pdf'en i højre side af denne artikel.