Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Løgringe

Søger...

Opskrift En skøn lille sprød sag, der serveres som tilbehør eller som snack.

Ingredienser

2 løg
2 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 æg
2 dl. mælk
2 dl. pankorasp eller almindeligt rasp
1/2 l. fritureolie

Fremgangsmåde

  1. Pil skallen af løgene.
  2. Skær løgene i ringe (1 cm. tykke) og del ringene fra hinanden.
  3. Bland i en skål: mel, bagepulver og salt.
  4. Vend løgringene i melblandingen, til de er dækket med mel.
  5. Pisk æg og mælk i melblandingen, så den bliver en flydende dej.
  6. Vend løgringene i ’dejen’.
  7. Vend løgringene i raspen, til de er dækket.
  8. Varm olien op til 185 grader.
  9. Frituresteg løgringene sprøde i olie, til de har fået en brun overflade.
  10. Tag løgringene og afdryp på køkkenrulle, før de serveres.