Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Røde hindbær

Søger...

Kort fakta :

Hindbær er et sammensat bær, af små stenfrugter, som blomstrer på busk. De findes vilde og dyrkede. 

Sæson: Juni - August

Smagsnoter/aromaer:
Syrlig, men stadig sød og rund. Løst i kødet

Klargøring og opbevaring:
Stilken fjernes og bærret skylles. Lægges i ét lag, fordi de ellers bliver mast. Ideelt anvendes hindbærret direkte efter det er skyllet, da bærret suger vandet til sig og derfor mister smag. Derudover vil bærret også have større risiko for at rådne.

Opbevares I kølerum 6-8 grader 1-2 dage. Kan fryses. 

Anvendelses muligheder – Retter:
De kan spises friske, bruges som pynt, laves til saucer, marmelader og bruges i bagværk.

Kilder: Gastronom (5. udgave)

Her kan du hente skilte til urtehaven

Hent et Hindbær-skilt til urtehaven med QR-kode her.

Hent skilte til alle urtehavens planter her.