Ribs er et lille rødt bær som vokser i store klaser. Bærrene er klare og røde men kan også findes i en hvid og gul udgave.
Ribs vokser i buske som bliver mellem 150-200 cm høje og kan producere mellem 3-4 kilo ribs på en sæson
Sæson: Juli – August
Smagsnoter/aromaer
Ribs har ofte en klart syrlig smag og kan for mange også fremstå bitter i eftersmagen.
Den dufter af røde bær, friskt, syrligt og af dansk sommer.
Klargøring og opbevaring
- Skyl nænsomt
- Tør let med på et viskestykke
- Anvendes umildbart efter skylning
- Opbevar ved 5˚ på køl i 1-2 dage
Anvendelses muligheder
Ribs indeholder en masse pektin og er derfor rigtig god til syltning og gelé. Derudover kan ribs bruges til saft, tærte og desserter.
Kilder: season-web.dk, havenyt.dk, sanker.dk, glosbe.com
Her kan du hente skilte til urtehaven |