Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Smagsklasser 2.0

Søger...

Undervisningspakke Om at arbejde med smag til at understøtte læring i sprog-, kultur- og naturfag

Det vedhæftede dokument beskriver arbejdet med "Smagsklasser 2.0".

Det primære formål er at undersøge: Hvordan er smagsbegrebet med til at understøtte læring i det fag, som undervisningen rettes imod? Dette spørgsmål kan være med til at lægge et nyt lag ind over smagsdidaktiske overvejelser i projekt Smag for Livet. Som operativt spørgsmål kan det i denne sammenhæng formuleres som: Hvordan er elevernes oplevelse af, hvad de lærer? Dette holdt op mod opstillede læringsmål for forløbene og tegn på læring. Samtidig hermed tilrettelægges undervisningen med henblik på at styrke elevernes motivation for læring gennem såvel anvendelse af smagsdidaktisk tilgang som IBSE (Inquiry Based Science Education).

Omtalt i artiklen

Læremiddelredaktør, lærer, cand.pæd.

Anne Torpegaard Festersen er ansat som læremiddeludvikler og formidler i Smag for Livet. Her har hun til opgave at udvikle og redigere læremidler, som skal bruges i bl.a. grundskolens undervisning. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis app til lærere, Fag med Smag.

Anne er cand.pæd. i generel pædagogik og desuden uddannet lærer med linjefag i idræt, matematik, samfundsfag og kristendomskundskab.

Lektor, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Majbritt Pless er lektor ved Læreruddannelsen på Fyn, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun underviser i faget madkundskab.

Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen. Hun har også stået bag konkurrencen Madkamp - DM i Madkundskab.

Lektor

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.