Brodersen, P. (2017). ’Smagsoplevelser og fordybelse’. I: Hedegaard, L. & Leer, J. (Red.), Perspektiver på smag. SMAG #06, Smag for Livet: https://www.smagforlivet.dk/sites/default/files/documents/SMAG06%20-%20Perspektiver%20p%C3%A5%20smag.pdf
Christensen, J., & Wistoft, K. (2016). Taste as a didactic approach: enabling students to achieve learning goals. International Journal of Home Economics, 9(1), 20-34. https://www.ifhe.org/index.php?eID=tx_nawsecuredl&u=0&g=0&t=1480761338&hash=02727e1fd1b132e579305c1e1317e9f4efc3ff81&file=fileadmin/user_upload/redaktion/Publications/E-Journal_IJHE/IJHE_Volume_9_Issue_1_CHRISTENSEN.pdf
Decosta et al. (2017). Madmodige børn. SMAG #05, Smag for Livet: https://smagforlivet.dk/sites/default/files/documents/SMAG05%20-%20Madmodige%20boern.pdf
Hedegaard, L. (2017). ’Filosofiske forståelser af smag’. I Hedegaard, L. & Leer, J. (Red.), Perspektiver på smag. SMAG #06, Smag for Livet https://www.smagforlivet.dk/sites/default/files/documents/SMAG06%20-%20Perspektiver%20p%C3%A5%20smag.pdf
Hedegaard, L. (2017). Educated Tastes. Studier i Pædagogisk Filosofi, 6(2): 1-14
Hedegaard, L. (2018). (Re)tasting places. ‘Gastronomica. The Journal of Critical Food Studies’. 18 (1), pp.66-75 (DOI:10.1525/gfc.2018.18.1.66)
Hedegaard, L. (2019). Gastronomy and Science: Terminological Conundrums. ‘International Journal of Gastronomy and Food Science’. Vol. 15, pp. 22-25 (DOI: https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2018.11.001)
Hedegaard, L. (2019). Taste and Aesthetic Learning Processes. I: ‘On Taste: Aesthetic Exchanges’ (Aagaard-Mogensen, Lars; Jane Forsey, red). Cambridge Scholars Publishing. Pp. 89-100
Hedegaard, L., Christensen, M., Pless, M. (2020). Smag og læring. Fire temadage med smag i naturfag, dansk, historie og madkundskab. Skriftserie Smag https://www.smagforlivet.dk/artikler/smag-10-smag-og-l%C3%A6ring
Hedegaard, L., Hémar-Nicolas, V. (2020). Rethinking food well-being as reconciliation between pleasure and sustainability. ‘International Journal of Food Design’. Volume 5 (1+2), pp. 157-166 (DOI: https://doi.org/10.1386/ijfd_00019_3)
Højlund, S. (2016). Smag. Århus Universitet: Tænkepauser, nr. 40
Leer, J. og Wistoft, K. (2015). Mod en smagspædagogik. SMAG #2, Smag for Livet: https://www.smagforlivet.dk/artikler/smag02-mod-en-smagspædagogik
Nielsen, M. K., Dyg, P. M., & Wistoft, K. (2020). Outdoor Taste Education: Danish Perspectives on Potentials and Challenges for Taste Education in School Gardens and Outdoor Education. Food, Culture and Society, 23(4), 523-541. https://doi.org/10.1080/15528014.2020.1776013
Pless, M., Terkelsen, C. & Hedegaard, L. (2021): ”Den, der smager noget, lærer noget!”. Lokaliseret på https://www.smagforlivet.dk/materialer/den-der-smager-noget-l%C3%A6rer-noget
Qvortrup, L., & Wistoft, K. (2017). Hvad er smag, og hvordan underviser man i og med smag? I J. Leer, & L. Hedegaard (red.), Perspektiver på smag (s. 109-130). Syddansk Universitet. Smag - skriftserie om smag Nr. 6 http://www.smagforlivet.dk/sites/default/files/documents/SMAG06%20-%20Pe...
Schneider, Mikael; Hedegaard, Liselotte; Kamuk, Anette; Frøst, Mikael Bom; Olsen, Annemarie; Mouritsen, Ole.. (2018). Taste for Life: An exemplary case for interdisciplinary collaboration between scientists and practitioners on taste research and communication. ‘International Journal of Food Design’. 3 (2), pp. 164-165
Schneider, M. & Rymann, E. (2018). Sådan smager børn. København: Gyldendal.
Wistoft, K. (2016). Smagsdidaktisk reflektionsteori i faget madkundskab. Skriftserie Madkundkab, 1-22.
Wistoft, K., & Qvortrup, L. (2018). Smagens didaktik. Akademisk Forlag
Wistoft, K., & Qvortrup, L. (2019). Teaching taste. Common Ground Research Networks. Food studies https://doi.org/10.18848/978-1-86335-164-5/CGP
Wistoft, K., & Qvortrup, L. (2020). Seven dimensions of taste: taste in a sociological and educational perspective. I C. Galanakis (red.), Gastronomy and food science (s. 227-251). Elsevier. https://elseviermpsops.mpslimited.com/books/authorproofs/Galanakis-GFS-1632363/d44b1bcaba809db382b4261f341e17d0
Wistoft, K. (2021). Religious taste: A reflection repertoire for teaching food diversity. Food, Culture and Society
Omtalt i artiklen
Fokusområde: Læring
Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.
Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.