Til fire personer:
Grillede svinekoteletter
Fire store svinekoteletter med skaft
Salt, peber
Hvidløg
Urter (fx timian, rosmarin, laurbær...)
Fremgangsmåde:
- Krydr koteletterne med salt og peber
- Gnid dem med urter og presset hvidløg
- Grill dem ved høj varme i 4 minutter på hver side eller steg dem lige så længe i olivenolie på en pande
- Lad dem trække 5 minutter og servér med urtemayo og grillede røde peberfrugter.
Urtemayo
1 æggeblomme
1 spsk citronsaft
2 spsk sennep
2-3 dl neutral olie
Masser af urter + finthakket persille + salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblomme med citron og sennep.
- Kom olien i lidt efter lidt under piskning
- Smag til med urter og salt + urter.
og
Grillede røde peberfrugter
4 røde peberfrugter
- Grill peberfrugterne ved høj varme til de er bløde, de må gerne blive sorte i skallen
- Kom dem i skål og dæk med film.
- Når de er kølet af, trækkes skallen af og kerner fjernes
- Servér med koteletterne.
Omtalt i artiklen
Jonatan Leer er docent ved Professionshøjskolen Absalon. Tidligere var han postdoc på DPU, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet under Smag for Livet.
Jonatan Leer har forsket i smagspædagogik og madkultur. Han er særligt optaget af koblingen mellem mad og maskulinitet, samt af kulturelle repræsentationer af smag og mad.
Jonatan har forfattet ph.d.-afhandlingen Ma(d)skulinitet (2014) om maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer. Endvidere har han publiceret adskillige artikler om madkultur og køn bl.a. Strange Culinary Encounters (Food, Culture and Society, 2015) og Madlavning som maskulin eskapisme (Norma: International Journal of Masculinity Studies, 2013). Jonatan er også redaktør af antologien Media Food, som udkommer i Ashgates Critical Food Studies-serie i 2016.
Jonatan har også forfattet mere end 50 populærvidenskabelige klummer om madkultur i bl.a. Magisterbladet og CO-Søfart samt i "Smagsklummen" på smagforlivet.dk, og han har en fortid som restaurantanmelder og kogekone.