Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Professor Ole G. Mouritsen om smag som drivkraft for den grønne omstilling. Foto: Eva Rymann
    Professor Ole G. Mouritsen om smag som drivkraft for den grønne omstilling. Foto: Eva Rymann

Du er her

Video: Taste as a driver for the green transition

Søger...

Video Optagelse af et engelsksproget foredrag med Ole G. Mouritsen om smag som drivkraft for den grønne omstilling

I sensommeren 2022 gav professor emeritus Ole G. Mouritsen et foredrag om smag som drivkraft for den grønne omstilling af vores madvaner til en gruppe kinesiske videnskabsfolk.

Foredraget blev offentliggjort i en videooptagelse, som kan ses på dette link (engelsksproget foredrag, kinesisk webside). Det varer ca. 1 time.

 

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.

Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. 

Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang og grøntsager.