Grundtilberedning Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Sauce (5) Aktiviteter i forløbet 1 Introduktion: Saucernes forunderlige navne og historier 2 Fire kokkes sauce-fortællinger 3 Tre tilsmagningsøvelser med sauce 4 Saucernes stamtræer 5 Konsistenser og emulsioner 6 Sauce-tekster: Baggrund og viden Forfattere: Simon Neistskov Sørensen | Redaktør: Thomas Brahe Vertikale faneblade Aktivitet Du finder her tre øvelser til tilsmagning af saucer. Der arbejdes med alt fra kartoffelpuré til grundsmage, og til de enkelte øvelser er knyttet en række oplæg til faglige diskussionsspørgsmål for elevere. Aktivitet1Umami, konsistens og tilsmagning Saucen her flere formål i en ret, men typisk skal den give smag og sammenhæng til retten. I arbejdsarket Saucer med umami og konsistens kan du læse mere om, hvordan du kan tilføje mere aroma og smag til dine saucer, og hvilken betydning viskositeten og konsistensen har for en sauce. Reflekter gerne over både viskositet, konsistens, og hvordan du kan anvende umami til at give dine saucer mere smag, i de tre tilsmagningsøvelser herunder. 2Øvelse 1: "Den simple" I denne aktivitet skal I øve jer i at tilsmage en kartoffelpuré, som skal kunne fungere som en erstatning for en sauce. Undervejs i processen skal I forklare, hvordan grundsmagene påvirker hinanden, og kartoffelpuréen ændrer smag. Og I skal forklare, hvordan I oplever smagen i forhold til hinanden. Download øvelsesark 1. 3Øvelse 2: "Den klassiske" I denne aktivitet skal I producere en klassisk Sauce Espagnole og øve jer i at tilsmage saucen, så den bliver smagfuld og genkendelig for gæsten. Undervejs i produktionen skal I forholde jer til, hvordan saucen ændrer smag, og I skal forklare, hvordan I oplever smagen. Download øvelsesark 2. 4Øvelse 3: "Den innovative" I denne aktivitet skal I udvikle en innovativ sauce og øve jer i at tilsmage saucen, så den bliver smagfuld og passer til den ret, I vil servere den til. Undervejs i produktionen skal I forholde jer til, hvordan saucen ændrer smag, og I skal forklare, hvordan I oplever smagen. Download øvelsesark 3.