Grundtilberedning Kopiark og PDF Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Sauce (5) Aktiviteter i forløbet 1 Introduktion: Saucernes forunderlige navne og historier 2 Fire kokkes sauce-fortællinger 3 Tre tilsmagningsøvelser med sauce 4 Saucernes stamtræer 5 Konsistenser og emulsioner 6 Sauce-tekster: Baggrund og viden Forfattere: Ole G. Mouritsen, Simon Neistskov Sørensen, Liselotte Hedegaard Vertikale faneblade Aktivitet Her præsenteres saucernes stamtræer inddelt i fem familier: De lyse saucer baseret på mælk eller bouillon jævnet med lys roux. De brune saucer baseret på brun sky jævnet med brun roux. Sauce mayonnaise baseret på olie emulgeret med æggeblommer. Fiskesaucer baseret på fiske-/hummerbouillon og jævnet med lys roux. Og de varme ægte saucer baseret på smør emulgeret med æggeblommer. Klik på ikonet med pile for at se stamtræerne i større format, og på de enkelte saucer for at finde opskrifterne. Aktivitet1De lyse saucer Lyse saucer Sauce Bechamel Flødebechamel Mornaysauce Persillesauce Lys kalve- og hønsebouillon Sauce Velouté Sauce créme raifort Sauce Allemande Sauce aux champignons Sauce Câpres Sauce Villeroy Sauce Raifort Sauce Gorgonzola Sauce suprême Paprikasauce Karrysauce Sauce Tomates Sauce Choron 2De brune saucer Brun sky Sauce Espagnole Sauce demi-glace Sauce Bordelaise Sauce Chasseur Sauce Diable Sauce Financière Sauce piquante Sauce Provencale Sauce Robert Sauce au truffes Sauce Poivre Grund- skysauce Sauce Bigarade Brun flødesauce Skysauce 3Sauce mayonnaise Sauce Mayonnaise Sauce Andalouse Sauce Chantilly Sauce Ravigote Sauce Rémoulade Sauce Tartare Sauce Verte Sauce Aurore 4Fiskesaucer Fiskefond Fiskefond Fiskevelouté sauce Sauce Nantua Sauce Normande Sauce Joinville Sauce aux huïtres Sauce Cardinal Sauce aux fines herbes Sauce vin blanc gratin Sauce Anchoise Sauce Vénetienne 5Hummer fond Hummer fond Sauce Homard 6De varme ægte saucer Varme ægte saucer Sauce Hollandaise Sauce Bernaise Sauce vin blanc Sauce Monte Lena