Tværfaglig Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Aktiviteter i forløbet 1 Plakat: Kend de fem grundsmage 2 Plakat: Vi smager med alle sanser 3 Plakat: Sådan smager vi 4 Plakat: Lav supper, der smager 5 Plakat: Dit smagskit i køkkenet (kun print-selv) 6 Plakat: Umami - den femte grundsmag (kun print-selv) 7 Plakat: Smagens dimensioner 8 Plakat: Madlavningsmetoder (kun print-selv) 9 Plakater: Emulsioner (kun print-selv) 10 Plakat: Det grønne som vi spiser 11 Umami-synergi - Få mere umami i maden (kun print-selv) 12 Maillard-reaktioner og karamellisering (kun print-selv) 13 Smagen af gris - fra jord til bord (kun print-selv) Forfattere: Birthe Kofoed Mortensen, Maria Fast Lindegaard Vertikale faneblade Aktivitet Tilsmagning er den sidste og meget vigtige del af madlavningen. Her får du en guide til at smage til, så du får maksimal smag frem. Vi bruger en række klassiske supper som eksempler. Aktivitet1Du får her visuel inspiration til seks klassiske supper. For flertallet af supperne spiller grøntsagerne hovedrollen. De vegetariske supper er billige, men stadig fyldt med både smag og fylde, der efterlader dig mæt i både mave og mund. Grafikkerne er basale opskrifter med ingredienser og et forslag til mængdeangivelser, du kan arbejde ud fra. Der er ingen vejledning til fremgangsmåde, og du må derfor have fantasien og erfaringen med i køkkenet. Ved hver suppe er der visualiseret et udvalg af ingredienser og råvarer, som du kan smage dine supper til med. Her er der ikke mængdeangivelser, så smag dine supper til, og vurdér om forholdet mellem smage og aromaer er, som du godt kan lide. Måske mangler der noget? Måske er én smag for dominerende, og den skal justeres ned ved hjælp af en anden grundsmag. Se i grafikken Idékatalog - dit smagskit i køkkenet, hvordan de fem grundsmage påvirker hinanden, og altså hvordan du kan balancere din suppe, hvis den fx er blevet for salt.