Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Hvordan har I det med at spise insekter? Det vil vores studerende gerne undersøge. Foto: Stagbird
    Hvordan har I det med at spise insekter? Det vil vores studerende gerne undersøge. Foto: Stagbird

Du er her

5. og 6. klasser: Vær med i forskning om at spise insekter

Søger...

Nyhed om forskning Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad. Forløbet foregår online. Det varer 45 minutter, og vi leverer alt materiale.

Smag for Livet arrangerer nu et online forskningsprojekt for 5. og 6. klasser om at spise insekter.

På Københavns Universitet har vi besøg af to udenlandske studerende i fødevareinnovation og sundhed, Magda da Silva og Ainslee Erhard. De vil gerne undersøge børn og unges holdning til at spise insekter, bl.a. om det påvirker børn og unges lyst til at spise insekter, når de får viden om hvordan insekter smager, og hvilke grunde der kan være til at spise dem.

Til det formål er de på udkig efter klasser på 5. og 6. årgang (f.eks. madkundskab eller natur/teknologi), der vil deltage i en sjov og involverende online undervisningsaktivitet og spørgeskemaundersøgelse om spiselige insekter.

Hvad kræver det af klassen?

Eleverne skal se et online foredrag og derefter svare på spørgsmål i et digitalt spørgeskema. Det tager cirka 45 minutter at gennemføre det fulde forløb, som består af:

  • et online foredrag og en interaktiv quiz om fordelene ved at spise insekter. Foredraget er med lektor Michael Bom Frøst fra Københavns Universitet og Smag for Livet, som er ekspert i insekters smag
  • to spørgeskemaer: et om elevernes smagspræferencer, og et om hvad de synes om madvarer, der er fremstillet af insekter

 

Hvad kræver det af læreren?

Det er dig som lærer, der er kontaktperson, og som skal bede eleverne tilgå forelæsningen, quizzen og spørgeskemaerne. Vi beder dig også indhente forældrenes samtykke, som er krævet for at lade eleverne deltage i en forskningsundersøgelse, ved at sørge for, at forældrene udfylder en samtykkeerklæring, som vi gør tilgængelig her på Smag for Livets hjemmeside.

Alt undervisningsmateriale leveres, og data indsamles, af de to studerende og forsker Michael Bom Frøst ved Københavns Universitet.

 

Hvornår og hvordan?

Aktiviteten kan foregå på et tidspunkt fra slutningen af maj og frem til ca. midten af juni. Er du interesseret i at deltage, kan du tilmelde dig og din klasse ved at skrive til kontakt [at] smagforlivet.dk. Har du spørgsmål, er du også velkommen til at skrive en mail til Eva Rymann eller Elle Lüchau på samme mailadresse.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Omtalt i artiklen

Lektor, ph.d.

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik ved Københavns Universitet og tidligere leder af Nordic Food Lab. Hans videnskabelige baggrund er sensorik, med en stor viden om sensoriske metoder og viden om hvorfor vi kan lide det vi kan lide. Han forsker og underviser i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag.

Foto: Robert Elkjær.