Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Jonas Astrup Pedersen er en af de nyudnævnte smagsambassadører.
    Jonas Astrup Pedersen er en af de nyudnævnte smagsambassadører i Smag for Livet

Du er her

Smag for Livet udnævner fem nye Smagsambassadører

Søger...

Artikel Fem unge ildsjæle får mulighed for at lave udadvendte arrangementer om smag og dens betydning for vores liv

Smag for Livets smagsambassadører er et korps af unge ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, billeder, leg og smagsprøver. Nu udnævnes fem nye Smagsambassadører med vidt forskellige tilgange til smag, nemlig kunstnerens, antropologens, forskerens, formidlerens og madudviklerens.

Ud over titlen og anerkendelsen får Smagsambassadørerne mulighed for hver at bruge 15.000 kr. til at gennemføre udadvendte arrangementer om smag og om smagens betydning for vores liv. Udnævnelsen af de fem nye Smagsambassadører finder sted ved Smag for Livets seminar på University College Sjælland, Ankerhus i Sorø, den 10. oktober 2016 kl. 18.00.

De udnævnte Smagsambassadører er:

 

Leonardo Sagastuy Solis 

Leonardo Sagastuy Solis udnævnes til Smagsambassadør, fordi han med smukke streger, smagfulde ord og skæv humor formidler smag til børn og barnlige sjæle. Ved at gøre det med lige – og store – dele æstetik og videnskab, får han beskueren til at undre sig og reflektere over, hvad smag egentlig er.

Leonardo Sagastuy Solis er uddannet kunstner og tegner. Han kommer oprindeligt fra Costa Rica, er uddannet i Guatemala og Spanien og arbejder nu som film- og billedkunstner i Aarhus.

 

Amanda N. Rasmussen

Amanda N. Rasmussen udnævnes til Smagsambassadør, fordi hun på én gang kan skabe rum til smagen, og forske i smagen, midt mellem Michelin-kokke og ivrige børn. Det bliver både kokke og børn glade for, alt i mens Amanda kommer nærmere på, hvad smag betyder i kokkeverdenen.

Amanda N. Rasmussen studerer antropologi ved Aarhus Universitet og skriver netop nu speciale om det at være kok som profession. Hun arrangerer desuden flere af Smag for Livets udadvendte events.

 

Julia Sick

Julia Sick udnævnes til Smagsambassadør, fordi hun undersøger børns smag og lader børnene svare på, hvorfor der er mad, de gerne vil smage, og mad de ikke vil smage. Og fordi hun lader dem lege med maden for at blive klogere på deres egen smag.

Julia Sick er cand.scient. i Human ernæring. Hun har fokus på, hvorfor børn afviser eller accepterer den mad, de gør, og på, hvordan nysgerrighed kan påvirke vores valg. Julia Sick er opvokset i Østrig, men bor nu i København.

 

Marie Damsbo-Svendsen

Marie Damsbo-Svendsen udnævnes til Smagsambassadør, fordi hun lærer både børn og voksne, hvorfor vi synes noget smager godt, og noget ikke smager godt. Ved at præsentere os for det ukendte, det underlige og det usandsynlige, bliver vi alle klogere på, hvorfor vi spiser den mad, vi gør. Og hvorfor vi vælger noget fra.

Marie Damsbo-Svendsen er cand.scient. i Fødevareinnovation og sundhed, og har forsket og formidlet i begrebet neofobi, frygten for at smage nye madvarer. Ved siden af formidler hun viden om smag til folkelige events.

 

Jonas Astrup Pedersen

Jonas Astrup Pedersen udnævnes til Smagsambassadør, fordi han med gastronomisk indsigt og menneskelig nysgerrighed udfordrer måden, vi bruger vores sanser og vores smag. Det gælder både når børn skal lære, når voksne skal spise og når familier og venner samler sig om måltidet.

Jonas Astrup Pedersen er cand.techn.al., (kandidat i fødevarevidenskab), har arbejdet med videnskaben bag smag og udvikling af produkter både som selvstændig, i forskningskøkkenet Nordic Food Lab og nu som leder af produktudvikling i Meyers Food.

Omtalt i artiklen

Kunstner og tegner

Leonardo Sagastuy Solis er legatmodtager og smagsambassadør i Smag for Livet.

Hans projekt ”Viden om smag gennem storytelling for børn; historien om de fem grundsmage” er mundet ud i en billedbog om de fem grundsmage.

Billedbogen har titlen The Tastebuddies og præsenteres bl.a. i Kunsthal Aarhus 13. - 16. oktober 2016.

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Marie Damsbo-Svendsen arbejder på Københavns Universitet, institut for Design og Forbrugeradfærd og er videnskabelig medarbejder i Smag for Livet. Hun udvikler undervisningsmateriale og formidler smag og sensorik på kokkeuddannelserne rundt i landet. Hun er desuden smagsambassadør for Smag for Livet, og har med afsæt i neofobi udviklet et "Oplevelses-kit", der åbner op for en diskussion af hvorfor børn kan være skeptiske over for bestemte fødevarer. Hendes fokus er på produktudvikling og den multisensoriske oplevelse af mad.

Oplevelseskittet findes i lærings-app'en Fag med Smag og kan også ses på denne side.

Marie har tidligere været projektleder og forretningsleder for Aarstiderne og arbejdet som Brand Manager og produktudvikler for Il Fornaio.

Cand.techn.al. (Fødevarevidenskab)

Jonas Astrup Pedersen er cand.techn.al., (kandidat i fødevarevidenskab), har arbejdet med videnskaben bag smag og udvikling af produkter både som selvstændig, i forskningskøkkenet Nordic Food Lab og nu som leder af produktudvikling i Meyers Food.

Antropolog

Amanda N. Rasmussen udnævnes til smagsambassadør, fordi hun på én gang kan skabe rum til smagen, og forske i smagen midt mellem Michelin-kokke og ivrige børn. Det bliver både kokke og børn glade for, alt imens Amanda kommer nærmere på, hvad smag betyder i kokkeverdenen.

Amanda N. Rasmussen studerer antropologi ved Aarhus Universitet og har skrevet speciale om det at være kok som profession. Hun arrangerer desuden flere af Smag for Livets udadvendte events.

 

Cand. scient. i human ernæring

Julia Sick har fokus på, hvorfor børn afviser eller accepterer den mad, de gør, og på, hvordan nysgerrighed kan påvirke vores valg. Julia Sick er opvokset i Østrig, men bor nu i København.