PodcastMaterialeFakta om smag
Smagslågen, der begyndte som en podcastserie i december, fortsætter nu med fokus på fermentering.
Udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen Johanne Hvelplund vil...
PodcastMaterialePrøv selv
Smagslågen er vores bud på en advents-podcast. Hver weekend op til jul kan du blive klogere på fermentering med gastrofysikerne Johanne Hvelplund og Louise Beck Brønnum....
PodcastMaterialeFakta om smag
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen i samarbejde med Smag for Livet tager dig igennem forskellige...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne røde kraut smager af julens krydderier. Husk at tage højde for, at den skal fermentere i 5-10 dage.
Ingredienser:
600 g rødkål...
OpskriftMaterialePrøv selv
Inspireret af en opskrift, der har floreret på kollegiet Regensen i København
Giver 1 stort rugbrød (3 liter) eller 2 små
Ingredienser...
PodcastMaterialeFakta om smag
Man har fermenteret kød lige så længe, man har spist det. Det er en måde at konservere og dermed opbevare kød på i lang tid. Gastrofysikerne Johanne Hvelplund og Louise Beck...
PodcastMaterialeFakta om smag
Eddike er ikke blot det, vi bruger til at afkalke elkedlen med - det kan også være et udsøgt produkt med en meget kompleks smag. Bliv klogere på eddike i denne podcast med...
PodcastMaterialeFakta om smag
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi...
PodcastMaterialeFakta om smag
Chokolade er emnet for disse to afsnit af podcasten med fermenteringsekspert Johanne Hvelplund. Denne gang har hun besøg af chokoladeentusiasten René Wagner, og du får hele...
PodcastMaterialeFakta om smag
Koji og miso kan tilføre masser af umami til din mad. Hør fermenteringseksperterne Johanne Hvelplund og Martin Petersen forklare processerne, og prøv selv en miso-selleri-...
ArtikelArtikelNyt om smag
Lyt til Heartbeats' podcast "Tør du potkäse" om smagen af ost
Når man elsker ost, men ikke kan tåle det, har man... et osteproblem. Sådan...
ArtikelArtikelNyt om smag
Smag for Livets Jonatan Leer fortalte om madkultur, da konservator Abdi Hedayat dissekerede en gris på Statens Naturhistoriske Museum. Det kan du opleve i podcasten her....
ArtikelArtikelNyt om smag
Lugtesansens store betydning for smagen kan opleves på mange måder - også gennem et sæt duft-tuscher udviklet til børn.
Hvordan bruger...
ArtikelArtikelNyt om smag
Lyt med på afsnit 3 på linket her hos Spreaker eller hent i iTunes
I denne podcastserie zoomer vi ind på, hvordan smag forstås som en...
ArtikelArtikelNyt om smag
Har du sommetider spekuleret over, at juleanden smager bedre, når den har fået lov at stege i flere timer inden julemiddagen?
Måske har...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvad ved stjernekokkene Heston Blumenthal om måltidet som kærlighedens medium og Jozef Youssuf om smagen som en multisensorisk oplevelse? Hvad ved komponisterne Lars og Nikolaj...
OpskriftMaterialePrøv selv
Med denne opskrift kan du smage "Gudernes drik", en krydret varm chokolade næsten som mayaerne lavede den
Den første europæiske afhandling...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne opskrift er inspireret af Johannes farmors opskrift, som altid har været juledesserten derhjemme i Jylland. Den oprindelige opskrift på Bondepige med slør er med æbler,...
OpskriftMaterialePrøv selv
Johanne Hvelplunds opskrift på en plantebaseret burger - her med stegt tempeh i stedet for oksebøffen.
Til 4 personer
Ingredienser:...
ArtikelArtikelNyt om smag
Sidste afsnit af antropolog Lotte Knakkergaard Nielsens podcast om lyden af smag handler om det fine sociale samspil, der opstår via smagen af mad....
ArtikelArtikelNyt om smag
Husker du pausen? For mange af os starter nu en ny uge med hjemmearbejde. Derfor har vi samlet en række ideer til, hvordan du kan smage dig til tiltrængte afbræk fra arbejdet....