Dette afsnit handler om kombucha, og hvordan fermentering kan få en almindelig sødet te til at smage helt fantastisk komplekst.
Louise Beck Brønnum og Johanne Hvelplund vil tage dig gennem processen bag kombucha-produktion og forklare dig årsagen til det lidt suspekte udseende, den såkaldte SCOBY har.
Kombucha er en fermentering i to trin, hvor der både bliver produceret alkohol og eddikesyre, og resultatet er et meget velsmagende alternativ til f.eks. vin.
Hvis du vil høre, hvordan man kan lave denne drik derhjemme, så lyt med, og bliver du inspireret, så prøv opskriften på kombucha her.
Omtalt i artiklen
Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.
Louise Beck Brønnum er gastrofysiker, cand. scient. fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU-FOOD).
Hun er nu partner i Kost Studio og har tidligere været leder af testkøkkenet ved restaurant Alchemist. Hun var også tilknyttet det daværende Nordic Food Lab på Københavns Universitet.
Louise Beck Brønnum blev i 2018 udnævnt til smagsambassadør i Smag for Livet.
Hun er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024) og har udgivet flere bøger om mad.