OversigtMaterialeNyt om smag
I GastroLabCollege skal vi udvikle, afprøve og formidle fødevarerelateret klimaundervisning og materialer til gastronomuddannelsen
Med...
En ny bog til især elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser lader gastrofysikken og smagshåndværket gå hånd i hånd. Målet er at lade kokke og andre...
Simon N. Sørensen er uddannet kok og faglærer på gastronomuddannelsen ved TECHCOLLEGE i Aalborg...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Med materialesamlingen her kan du præsentere viden om madens klimabelastning og bringe værktøjer og handlemuligheder i spil, så eleverne kan lære at undersøge og handle på denne...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Her finder du en materialesamling, som kan bruges til at slå temaet klima an i undervisningen, på en måde der motiverer eleverne til at ville lære mere om de udfordringer og...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne følge en step by step-guide for at erfare, hvordan man får muslingen ud af sin skal. De skal læse en kort tekst om kammuslingens anatomi, mens de...
UndervisningsforløbUndervisning
I modsætning til andre muslinger som blåmusling, knivmusling og østers, hvor man spiser alt inden i skallerne, er det fortrinsvis svømmemusklen, man spiser hos kammusling. Men...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvad handler klimaundervisning i GastroLabCollege egentlig om? Og hvordan ser den ud i praksis? Det vil vi i GastroLabCollege-netværket være nysgerrige på og sammen udvikle. Her...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen umami og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Umami er en grundsmag ligesom sød, salt, sur...
Fremtidens kokke får nu en unik mulighed for at lære os alle at spise mere klimavenligt.
Med støtte fra VILLUM FONDEN skal et nyt,...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du kort og undervisningsredskaber som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag....
OpskriftMaterialePrøv selv
Desserterne er lavet i samarbejde med vinder af Skills 2020 fra Tech College, gastronom Elisabeth Madsen. De er oprindeligt tiltænkt professionelle, men du kan også bruge...
UndervisningsforløbUndervisning
Der findes et hav af saucer, og mange af dem er varianter af grundsaucer (såsom brun sky), hvoraf mange har udspring i den franske gastronomi. Materialet her introducerer både...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her præsenteres saucernes stamtræer inddelt i fem familier: De lyse saucer baseret på mælk eller bouillon jævnet med lys roux. De brune saucer baseret på brun sky jævnet med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du fire kokkes fortællinger om deres oplevelser med en række saucer. Teksterne er inspirerende og lægger op til et reflekterende og udforskende arbejde med saucer....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du en introduktion til saucernes univers. Indholdet består af en introducerende tekst til saucer, en fagtekst om saucernes forunderlige navne og historier samt ideer...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Du finder her tre øvelser til tilsmagning af saucer. Der arbejdes med alt fra kartoffelpuré til grundsmage, og til de enkelte øvelser er knyttet en række oplæg til faglige...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Du finder her en samling af tekster, som introducerer til centrale gastrofysiske og sensoriske begreber i relation til saucer. Begreberne kan gøre dig klogere på alt fra umamis...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I Smag for Livets fermenteringsguide forklarer fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og kokkefaglærer Simon Sørensen, hvordan surdej og surdejsbrød bliver til.
Bliv...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her får du en forståelse af den perlende drik kombucha, som er baseret på fermenteret te tilsat forskellige smagsgivere.
Kokkefaglærer Simon Sørensen og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gå med i køkkenet med kokkefaglærer Simon Sørensen og fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og se nærmere på de mælkesyrefermenterede grøntsager og den krydrede pasta, der...