Video I juni 2021 holdt Smag for Livet konference i DGI-Byen i København med både oplæg, showcases og festtale. Her kan du genopleve det hele i optagelsen af den livestream, der blev sendt ud til publikum online.
Videoen vises i sin fulde længde. Se evt. programmet nedenfor og spol frem/tilbage i videoen for at finde det, du søger.
Kl. 10:00
Velkomst
Kl. 10:30
Faglige fremlæggelser og praktiske eksempler inden for centrets tre temaer: Smag i fagintegration og kobling mellem viden og praktiske færdigheder, Smagsundervisning og Smag for faglig stolthed og anerkendelse.
- Gastrofysik – smagssynergi mellem kokkefaget og fødevareforskningen ved Ole G Mouritsen
- Smag og læring – hvordan arbejder vi med smag? ved Liselotte Hedegaard
- Smagen af vildt – et tværfagligt didaktisk arbejde ved Karen Wistoft
- Mundværk på kokkeskolerne ved Susanne Højlund
- Faglig stolthed i køkkenet – kloge hænder og viden i kokkehuen ved Simon Sørensen
Kl. 12:00
Frokost og networking
Kl. 13:00
Interaktive og tværfaglige showcases om smag
- Smagsprøver fra Smagen af vildt ved Peter Henrichsen og Casper Thrane
- Sensorikkurser for faglærere ved Marie Damsbo-Svendsen og Bat-El Karpantschof
- Umami-synergi: et spil for skolebørn ved Charlotte Vinther Schmidt
- Brug smagsoplevelser på tværs af fag ved Majbritt Pless og Anne Torpegaard Festersen
- Gastrolabs og gastrofysiske undersøgelser ved Morten Christensen
- Gustolingo – smagsdata i køkkenet ved Morten Aagaard og Blaise Badré
- Alkoholfrie drikke ved Johanne Hvelplund
- Fermentering i det søde køkken ved Bernhard Prang
- Mundværk ved Susanne Højlund og Nanna Hammer Bech
- Faglokalet: Smag for Livets fysiske læremidler ved Ditte Jacqueline Rasmussen
Kl. 14:45
Festforelæsning: Smag for livet? Fortæl mig din livret!, ved Kristian Ditlev Jensen
- Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen fortæller om smag, liv og sansning med udgangspunkt i sin prisbelønnede roman Livret fra 2004
Udnævnelser af Smagsambassadører
Kl. 16:00
Tak for i dag