Ved at arbejde med nydelse og sensorik er det noget der tyder på, at der kan skabes en vis balance således, at det er muligt at inspirere både til madlyst og samtidig opnå en ”sansemæthed” og dermed undgå overspisning, hvor det måtte være relevant.
Små retter kan være med til at styrke appetitten og nysgerrigheden blandt børn og ældre.
Omtalt i artiklen
Fokusområde: Håndværk
Kenneth Højgaard er konstitueret direktør for Københavns Madhus. Han er uddannet kok og levnedsmiddelkandidat. Siden 2007 har han som kulinarisk iværksætter været med til at udvikle skolemadskonceptet EAT.
Anette Kamuk var medlem af Smag for Livets centerledelse i 2014-2018.
Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.