Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • ,
  • ,

Du er her

Smagsfilm: Sanserne i madhåndværket

Søger...

Video Mød seks forskellige mennesker, der smager, dufter og mærker sig til ultimativ velsmag i deres professionelle liv.

Følesansen er charcuterislagterens vigtigste redskab.

Køkkenchefen har altid leget sig frem og bruger chili som sin magiske ingrediens.

De selvforsynende grøntsagsdyrkere arbejder med intuition, erfaring og respekt for grøntsagssorternes forskellige karakteristika.

Kafferisteren snuser, smager og diskuterer smag hver dag.

Skaldyrsfiskeren bruger sine hænder og sin erfaring, og brygmesteren kan, allerede når han træder ind på bryggeriet, lugte, hvordan gæringsprocessen går.

De seks film i serien "Sanserne i madhåndværket" lader en række professionelle mennesker tale om deres passion for den gode smag og hvordan de gør. Fælles for dem er, at de ikke kunne udføre deres arbejde uden at bruge deres sanser.

Mød dem alle i playlisten her - eller se filmene hver for sig via links'ene på denne artikel.

 

 

Om filmene:

De seks film i denne serie er lavet i 2017 og 2018 af forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet. Formålet er at give en introduktion til madprofessionelles brug af sanserne i deres håndværk, og dermed inspirere til at anerkende sanserne som vigtige redskaber i det professionelle liv.

Filmene vil kunne bruges til undervisning på de tekniske skoler og i folkeskolens mellemtrin og udskoling, fx i madkundskab i forbindelse med færdigheds- og vidensmålene om smag og tilsmagning og/eller råvarekendskab.

Tilrettelæggelse: Mathias Skovmand-Larsen, Smag for Livet

Produktion: Simone Hedelund

Fotograf: Jonas Bang

Instruktør: Daniel Schefte

Klippere: Mikkel Stenild og Emil Vinther

En særlig tak til de medvirkende: Casper, Svend, Jens, Ane, Ian, Mads og Dak.

Omtalt i artiklen

Adjunkt, cand.techn.al

I sin tid i Smag for Livet var Mathias Skovmand-Larsen researcher ved Nordic Food Lab og Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Han er nu adjunkt i madkundskab på UCC - et job, han også havde før sin tid i Smag for Livet.

Før det var han projektleder for Restaurant Relæ samt leder af importfirmaet Vinikultur.