Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Casper Engel Rasmussen, medejer af Coffee Collective, kunne ikke arbejde uden at bruge sanserne. Foto: Jonas Bang for Smag for Livet
    Casper Engel Rasmussen, medejer af Coffee Collective, kunne ikke arbejde uden at bruge sanserne. Foto: Jonas Bang for Smag for Livet

Du er her

Kafferisteren: Vi smager hver eneste dag, taler om smagen, sammenligner og forbedrer

Søger...

Video Casper Engel Rasmussen er kafferister og medejer af Coffee Collective, hvor smagningerne er en daglig, afgørende faktor for kaffens kvalitet.

Det begyndte på farmor og farfars lille altan, hvor den unge Casper Engel Rasmussen fik serveret en kop kaffe med masser af sødmælk og sukker.

I dag er han medejer af Coffee Collective, hvor smagningen er en afgørende og daglig aktivitet. Hver dag skal han smage enorme mængder kaffe og være opmærksom på små forskelle. Det er her, han kan vurdere om han har gjort et godt stykke arbejde, eller om han kunne gøre det bedre. Vi smager hver eneste dag, taler om det, sammenligner ristninger, hvordan kan vi lige "skubbe" den her kaffe, fortæller Casper Engel Rasmussen.

For 10 år siden vandt han verdensmesterskabet i kaffesmagning og arbejder kontinuerligt med det levende produkt, som han stadig elsker at blive overrasket over smagen af.

I videoen her fortæller han om sit arbejde, som efter hans mening aldrig kan standardiseres, og som han ikke kunne udføre uden sine sanser.

 

 

Om smagsfilmene i denne serie:

De seks film i denne serie er lavet i 2017 og 2018 af forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet. Formålet er at give en introduktion til madprofessionelles brug af sanserne i deres håndværk, og dermed inspirere til at anerkende sanserne som vigtige redskaber i det professionelle liv.

Filmene vil kunne bruges til undervisning på de tekniske skoler og i folkeskolens mellemtrin og udskoling, fx i madkundskab i forbindelse med færdigheds- og vidensmålene om smag og tilsmagning og/eller råvarekendskab.

Tilrettelæggelse: Mathias Skovmand-Larsen, Smag for Livet

Produktion: Simone Hedelund

Fotograf: Jonas Bang

Instruktør: Daniel Schefte

Klippere: Mikkel Stenild og Emil Vinther

En særlig tak til de medvirkende: Casper, Svend, Jens, Ane, Ian, Mads og Dak.

Omtalt i artiklen

Adjunkt, cand.techn.al

I sin tid i Smag for Livet var Mathias Skovmand-Larsen researcher ved Nordic Food Lab og Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Han er nu adjunkt i madkundskab på UCC - et job, han også havde før sin tid i Smag for Livet.

Før det var han projektleder for Restaurant Relæ samt leder af importfirmaet Vinikultur.