Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Grønne stikkelsbær

Søger...

Kort fakta :

Stikkelsbær dukkede først op i Frankrig, men fandt hurtigt vej til det meste af verden. I Danmark har vi dyrket stikkelsbær siden 1800-tallet. 

Stikkelsbær gror på buske der kan blive op til 1,5 meter høj og kan også vokse vildt i naturen, den er let at genkende på sine torne og de grønne bær og vokser oftest i skovbryn og krat.

Selve busken kan blive angrebet af meldug, også kaldet ”stikkelsbærdræber”, som sætter sig på hele planten som et brunt lag.

Smagsnoter/aromaer
Grønne stikkelsbær er meget syrlige og duften er frisk.

Klargøring og opbevaring
Skylles umildbart inden brug og opbevares bedst ude på køkkenbordet, men kan holde sig længere i køleskabet. 

Anvendelses muligheder 
Stikkelsbær ser vi oftest i det søde køkken. 
Det grønne stikkelsbær bruges sjældent i rå form, det bliver ofte syltet eller anvendt som kompot, broken gel eller marmelade

Kilder: naturbasen.dk, Gastronom Bogen

Her kan du hente skilte til urtehaven

Hent et Stikkelsbær-skilt til urtehaven med QR-kode her.

Hent skilte til alle urtehavens planter her.