Gå til hovedindhold

Du er her

Smagslågen - en podcast om fermentring.

Naturfag i produktion
Forfattere:  Johanne Hvelplund, Louise Beck Brønnum, Eva Rymann, Mathias Skovmand-Larsen, Emilie Daugbjerg Christensen, Martin Petersen

Her finder du Louise Beck Brønnum og Johannes Hvelplunds podcast om fermentering.

Aktiviteter i forløbet

I denne podcast har gastrofysikerne Johanne og Louise fokus på den flydende alkoholfermentering kvass.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Her vil Johanne og Louise tage dig igennem en meget smagsintens fermentering når der tales om sild, modning og marinering
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen Johanne Hvelplund vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi fortælle om fermenteringer. Dette afsnit handler om tempeh
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Koji og miso kan tilføre masser af umami til din mad. Hør fermenteringseksperterne Johanne Hvelplund og Martin Petersen forklare processerne, og prøv selv en miso-selleri-shawarma eller kojimarinerede grøntsager.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Dette afsnit handler om chokolade og dermed om fermentering af kakaobønner. Johanne Hvelplund vil i samarbejde med chokoladeentusiasten René Wagner tage dig igennem processen ”from bean to bar”.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi fortælle om forskellige fermenteringer suppleret af andre entusiaster og eksperter. Dette afsnit handler om ost og hvordan fermentering spiller en vigtig rolle for ostes forskellighed i smag og tekstur
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi fortælle om forskellige fermenteringer suppleret af andre entusiaster og eksperter. Denne gang besøger hun gastrofysiker Louise Beck Brønnum og laver kombucha.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Dette afsnit af smagslågen handler om fiskesauce, som også kaldes garum, hvis man vender sig mod antikkens Grækenland eller Rom.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Kost Kbh gennemgår forskellige fermenteringer i denne podcastserie. Dette afsnit handler kaffe, og lytteren kommer med til cupping hos Klaus Thomsen fra Coffee Collective.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Eddike er ikke blot det, vi bruger til at afkalke elkedlen med - det kan også være et udsøgt produkt med en meget kompleks smag. Bliv klogere på eddike i denne podcast med eddike-eksperten Mathias Skovmand.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Man har fermenteret kød lige så længe, man har spist det. Det er en måde at konservere og dermed opbevare kød på i lang tid. Gastrofysikerne Johanne Hvelplund og Louise Beck Brønnum ser nærmere på charcuteri sammen med kok Jens Jepson.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering