Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Madlavningsmetoder

"Spis flere grøntsager og frugter" står der i de nyeste kostråd fra 2021. Men hvordan får vi grøntsager og frugter til at smage godt? I denne aktivitet skal eleverne brug Smag for Livets Metodekort til at undersøge, hvad der sker med en række grøntsagers smag, aroma og tekstur, når de tilberedes på forskellige måder. Herigennem kan eleverne erfare, hvordan grøntsagerne kan tilberedes, så de smager bedst!
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Håndværk
  • Madlavningsmetoder
  • Tekstur
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Grøntsager
  • Bæredygtighed
  • Smagsoplevelser
  • Håndværk
  • Madlavningsmetoder
  • Tekstur
Undervisningsredskaber (folkeskolen) > Kort og spil
Dampning, sautering og gratinering er metoder, der kan anvendes ved tilberedning af mad. Men hvad kendetegner metoderne? Hvornår anvender vi dem? Og hvilken indflydelse har valget af metode på madens smag? Her finder du en række kort med madlavningsmetoder.
Fag
Madkundskab, Tværfaglig
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Tilberedning
  • Madlavningsmetoder
Aktivitetstyper
  • Undersøg
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Undersøg
  • Madlavning
  • Tilberedning
  • Madlavningsmetoder
Undervisningsredskaber (folkeskolen) > Videoer
I denne samling af videoer kan du gå på opdagelse i forskellige madtekniske metoder og teknikker. Videoerne er af varierende sværhedsgrad, så du kan anvende dem som passe til netop din undervisning.
Fag
Tværfaglig, Madkundskab, Natur/teknologi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Tilberedning
  • Metafor
  • Maillard
  • Blæksprutter
  • Sensorik
  • Innovation
  • Karamelisering
  • Madlavningsmetoder
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Tilberedning
  • Metafor
  • Maillard
  • Blæksprutter
  • Sensorik
  • Innovation
  • Karamelisering
  • Madlavningsmetoder
Undervisningsredskaber (folkeskolen) > Plakater
Dampning, sautering og gratinering er metoder, der kan anvendes ved tilberedning af mad. Men hvad kendetegner metoderne? Her finder du en plakat med madlavningsmetoder.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madlavningsmetoder
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Madlavningsmetoder