Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Mundfølelsen kan være afgørende for vores oplevelse af det, vi spiser. Foto: Pixabay
    Mundfølelsen kan være afgørende for vores oplevelse af det, vi spiser. Foto: Pixabay

Du er her

Undervisningsforløb til ergoterapeutuddannelsen: Tekstur og mundfølelse

Søger...

Undervisningspakke Et kort undervisningsforløb om tekstur og mundfølelse til ergoterapeutuddannelsen.

Dette undervisningsforløb på 3,75 timer har fokus på menneskets smagsoplevelser, herunder særligt tekstur og mundfølelse.

Det kan rette sig mod målene for læringsudbytte for uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi (jævnfør BEK nr 501 af 30/05/2016):
Herunder bl.a. :    

Den uddannede: 

1) har viden om og kan reflektere over betydningen af aktivitet og deltagelse i sammenhæng med livsvilkår og omgivelsernes indflydelse på menneskets fysiske og mentale sundhed og livskvalitet.


Den uddannede kan:
1) vurdere samspillet mellem menneske, aktivitet og omgivelser til fremme af menneskers deltagelse i hverdagslivets aktiviteter med henblik på at optimere sundhed og livskvalitet.

Hent forløbet i pdf'en, der er vedhæftet denne side.

Omtalt i artiklen

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør, lærer, cand.pæd. i didaktik og - frem til 1/5 2021 - læremiddelredaktør i Smag for Livet . Cathrine har udviklet og redigeret læremidler til brug i bl.a. folkeskolen og på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis undervisningsunivers, Fag med Smag.

Cathrine har derudover undervist i madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.

Lektor

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.