Madkundskab Kopiark og PDF Hent alt som PDF Indhold med samme tema Smagsoplevelser (47) Råvarekendskab (18) Aktiviteter i forløbet 1 Video: På sanketur i skoven, byen eller på stranden 2 Praksisfortælling: Vilde løg og havbænkebidere: 5.a smager på vild natur 3 Artikel: Skolehaven - et frirum fuldt af læring 4 Praksisfortælling: Fra muld til guld: Potentialet i en skolehave 5 Praksisfortælling: Vintermad i udekøkkenet med 6.D 6 Praksisfortælling: Smag for æbler: 5.a i plantagen 7 Praksisfortælling: Blandt hestebønner og bolsjebeder: 6.d har Madkundskab i marken 8 Praksisfortælling: Hakkebøffer og havmad: En dag med alle sanser for unge 9 Praksisfortælling: Det’ vildt - fra mord til bord: 6.D. spiser dåvildt 10 Praksisfortælling: Smag for foråret - et udendørs læringsforløb for 4. klasser 11 Artikel: Insekter og tang - fremtidens fødevarer 12 Praksisfortælling: Insekter som fremtidens mad - skal de smages eller gemmes? 13 Praksisfortælling: Chili con fårekylling og melormeknækbrød: Klimavenligt køkken med insekter 14 Undervisningsforløb for 5. klasse, Madkundskab og Natur/teknologi: Grisen og Smagen 15 Undervisningsforløb: Det er vildt at smage! Forfattere: Eva Rymann Vertikale faneblade Aktivitet Vores smagspartnere, 6.D fra Brøndbyøster Skole besøgte Krogerup Avlsgaard og lavede mad i gårdens udekøkken. Artikel1Mad smager som regel bedst, når man selv har lavet den, og det gælder også udenfor over bål - i frostklart solskin under den blå himmel. Sådan konkluderede 6.D. fra Brøndbyøster Skole efter endnu et besøg på Krogerup Avlsgaard i forbindelse med undervisningen i madkundskab. Det blev en januardag i eventyrligt vintervejr - og glidebane på en tilfrosset sø og med frysende fingre for de af eleverne, som skrællede kartofler. Eleverne høstede grønkål og tilberedte kartoffelmos, grønlangkål, rødbeder og risengrød over bål. Undervejs var der te til at holde varmen med, og eleverne var generelt enige om, at vinterlandskabet med sneen gjorde besøget til en særlig oplevelse. "Jeg synes, det var mere hyggeligt at være der, fordi der var sne. Det var meget koldt på mine hænder, da jeg skrællede kartofler. Maden smagte godt, fordi man selv havde lavet maden fra bunden af," fortæller Phillip fra 6D i sin evaluering af dagen. Se billeder fra dagen her: Eleverne i marken Der høstes grønkål Eleverne laver bål Risengrød med kanelsukker og smør Eleverne leger på isen Kartoffelmos med grønlangkål og rødbeder